Els nostres animals

Falcó

Falcó

El nostre falcó l’Eloi era un antic treballador de l’aeroport, ell ajudava a espantar els coloms de la pista perquè els avions poguessin aterrar sense cap perill. Per caçar s’enlaira molt amunt i gràcies a la seva bona vista detecta les seves preses. Pot baixar volant a una velocitat de 360 km/h és una de les aus més ràpides del món.

Duc Nival

Duc Nival

Per la seva intensa mirada de color groc coneixerem el Duc nival. Els mascles són del tot blancs, mentre que les femelles, apart de superar-los en tamany, tenen taques fosques per camuflar-se entre la neu i el terreny pedregós. Viu en els ambients més freds del nord d'Europa, tot i que el nostre duc prové d'una botiga d'animals de Sevilla d'on els agents rurals el van decomissar degut a les males condicions en les que vivia.

Àliga de Harris

Àliga de Harris

Podem trobar aquesta au rapinyaire diürna a les zones menys arbrades i gairebé desèrtiques d’Amèrica. Es considera de tamany mig, tot i que les femelles són més grans que els mascles. Encara que se sol dir que les àguiles són solitàries, en aquest cas no és així: viuen en grups per tal d’ajudar-se les unes a les altres, ja sigui criant els pollets o caçant.

Gran Duc

Gran Duc

El duc és l’au nocturna més gran del món i es troba sobretot al continent asiàtic, malgrat el Gran duc és autòcton de Catalunya. Arriba a fer més d’un metre i mig d’ample amb les ales obertes i la seva alimentació es basa, en ratolins, conills, eriçons i animals semblants, tot i que podría arribar a caçar una guineu. Un cop ha capturat la seva presa, les urpes li serveixen com a forquilles i el seu bec com a ganivet. L’oïda és el sentit que més desenvolupat tenen, seguit d’aprop per una visió molt ben adaptada a la nit.