Els nostres animals

Taràntula

Taràntula

Es tracta d'una aranya de gran tamany, de 8 potes i el cos ple de pèls urticants. No teixeix tela per capturar les seves preses, sinó que les caça utilitzant els seus ullals. Generalment són inofensives i, en el cas que et piquessin per accident, el seu verí no és mortal. Tot i això, les pel·lícules i sèries de ficció han fet que agafin mala fama.

Boa Constrictor

Boa Constrictor

Prové de l’Amèrica Central, des d’Argentina fins al nord de Mèxic i pot arribar a mesurar 5 metres de llargària. Li agrada enfilar-se als arbres tot i que sovint repta pel terra en busca d’aigua. Caça de nit, esperant el moment exacte per fer una emboscada a llangardaixos, petits mamífers o aus. La seva vista és molt dolenta, així que fa ús del seu olfacte i d’unes petites escates que té al llavi per captar l’escalfor i localitzar les preses. Malgrat la creença popular, no és verinosa sinó que mata escanyant les seves víctimes per després empassar-se-les senceres.

L'Eriçó Africà

L'Eriçó Africà

És un mamífer nocturn molt bufó que basa la seva dieta en petits insectes, fruits i fins i tot algun petit vertebrat. El seu hàbitat natural és el nord d’Àfrica, malgrat es va introduir a les Illes Balears i a la franja mediterrània de la península Ibèrica. Tot i que la seva visió és dolenta, uns molt bons sentits del tacte i l’oïda ho compensen. De la mateixa forma que molts dels components de la seva familia, quan se sent amenaçat es converteix en una bola de punxes que dificulta molt al depredador la tasca de caçar-lo.

La Iguana

La Iguana

Si no la trobes, possiblement està entre la vegetació amagant-se dels seus depredadors. És un rèptil que prové de l’Amèrica Central i viu als arbres, on generalment s’alimenta de fulles i fruits. Quan és adult pot arribar a pesar 15 kg i a créixer fins al metre i mig. Per aquest motiu, moltes de les persones que compren una iguana com a mascota domèstica exòtica l’acaben donant a un centre d’acollida especialitzat. Sempre millor això que no pas alliberar-les al bosc on no podrien sobreviure.

El Conill Porquí

El Conill Porquí

També anomenat conill d’índies o cobai, es tracta d’una de les mascotes domèstiques més comunes. Aquest rosegador tan tranquil i sociable és originari d’Amèrica del Sud i destaca per la seva gran intel·ligència. Tot i que és una bona opció com a animal de companyia, cal documentar-se mínimament per tal d’assegurar el seu benestar i comoditat. Per exemple: el seu cos no és capaç de produir vitamina C, així que necessita obtenir-la de forma externa mitjançant la seva dieta per tal d’evitar malalties o fins i tot la mort.

Camaló del Iemen

Camaló del Iemen

Conegut pel nom científic “Chamaeleo Calyptratus”, es pot trobar a les zones muntanyoses d’Arabia Saudita i del país que li dóna nom. La major part de camaleons habiten al continent africà o a Madagascar. El mascle llueix uns colors molt vius i una gran banya al cap que el diferencia de les femelles. Dins la boca, amaga una enorme llengua enroscada que pot arribar a ser el doble de llarga que el seu cos i que utilitza per caçar insectes. Malgrat la creença, canvien de color segons el seu estat d’ànim i no tant per camuflar-se.

El Conill Nan

El Conill Nan

És una de les mascotes més populars entre els nens i nenes. En diuen conills nans, però la veritat és que arriben a créixer considerablement. A casa necessiten sortir a passejar amb freqüència, fer exercici, rosegar i fins i tot fer forats a terra. Es reprodueixen amb molta facilitat i cada mare pots arribar a tenir fins a 8 fillets per cada conillada.

El Milpeus Africà

El Milpeus Africà

És un diplòpode com la majoria dels milpeus i pot arribar a mesurar 30 centímetres. Té 4 parells de potes a cada anella, a diferència dels seus cosins els centpeus, que en tenen 2. Aquests inofensiu invertebrat duu a terme una funció molt important en la natura, ja que ajuda a la descomposició de la matèria orgànica com fulles o restes de fruits, facilitant a les plantes l’absorció dels nutrients del sòl. Quan se sent amenaçat o molestat, s’enrosca i secreta un líquid pestilent que pot irritar la pell humana.