Els nostres animals

Guineu

Guineu

Conegut com un animal astut i intel·ligent, la guineu és un mamífer que forma part de la família dels gossos (cànids). És per aquest motiu que molta gent les cria des de petites com un animal domèstic, però no s’ha d’oblidar que és un animal salvatge i conseqüentment pot generar danys involuntaris als humans. Podem trobar guineus que s’han acostumat a viure prop de les zones urbanes, recollint carronya i alimentant-se dels residus i restes que deixen els humans. En canvi, les guineus que viuen en ambients naturals, com boscos i praderies són carnívores i gran part de la seva dieta consisteix en insectes, crancs de riu, petits rosegadors, ocells i ous.

Porc Espí

Porc Espí

Parlem d’un dels mamífers rosegadors més grans del planeta. Aquest disposa d’unes impressionants punxes que li serveixen de defensa, llançant-les o clavant-les al cos de qualsevol amenaça i injectant-hi el seu verí. Els seus ulls són petits i estan realment ben adaptats a la foscor, el que li resulta molt útil per moure’s dins els caus on viu i que ell mateix excava. Malgrat això, el seu sentit més desenvolupat és el tacte, que es troba en els seus enormes bigotis.

Daina

Daina

Amb el nom científic de Dama dama o Cervus dama, aquest mamífer de la familia dels cèrvids troba el seu hàbitat a la zona del Mediterrani. Es diferencia del cèrvol comú sobretot pel seu pelatge rogenc amb taques blanques, així com pel seu tamany inferior. A l’hivern, malgrat hi ha parts com el ventre i la cua que es mantenen blanques, aquest animal obté un color més fosc i grisenc. Solen viure en grups reduïts de 10 components com a màxim, a diferència de les altres espècies de cèrvols de tamany semblant, que s’ajunten en grups més nombrosos.

Emú

Emú

Aquesta au australiana és molt especial, ja que té plomes i ales però no pot volar. En lloc d’això prefereix fer ús de les seves poderoses potes i córrer, arribant fins als 50 km/h. Li agrada pasturar l’herba, tot i que la seva dieta es basa en plantes i insectes. Quan arriba el moment de criar, el mascle construeix un niu pels ous i la femella en pon al menys un per dia, els quals n’equivalen a 12 de gallina. Aquests solen pesar entre 700 i 900 grams i destaquen tant pel seu color verd fort com per la seva robustesa.