Els nostres animals

Òliba

Òliba

L’òliba és un ocell rapinyaire nocturn. Presenta un característic disc facial en forma de cor i un plomatge de color daurat clar. És un animal molt observador alhora de caçar. Presenta una visió excel·lent quan hi ha poca llum, i la seva oïda és tan precisa que pot atacar a les seves preses en una foscor total. S'estén gairebé per tot el món, exceptuant les regions més fredes o excessivament àrides. S'alimenta principalment de ratolins. És una espècie protegida i existeixen diferents projectes de cria per a mantenir les poblacions d'aquesta espècie.

Àliga de Harris

Àliga de Harris

Podem trobar aquesta au rapinyaire diürna a les zones menys arbrades i gairebé desèrtiques d’Amèrica. Es considera de tamany mig, tot i que les femelles són més grans que els mascles. Encara que se sol dir que les àguiles són solitàries, en aquest cas no és així: viuen en grups per tal d’ajudar-se les unes a les altres, ja sigui criant els pollets o caçant.

Gran Duc

Gran Duc

El duc és l’au nocturna més gran del món i es troba sobretot al continent asiàtic, malgrat el Gran duc és autòcton de Catalunya. Arriba a fer més d’un metre i mig d’ample amb les ales obertes i la seva alimentació es basa, en ratolins, conills, eriçons i animals semblants, tot i que podría arribar a caçar una guineu. Un cop ha capturat la seva presa, les urpes li serveixen com a forquilles i el seu bec com a ganivet. L’oïda és el sentit que més desenvolupat tenen, seguit d’aprop per una visió molt ben adaptada a la nit.